Guadaloupe & Antigua

Dags att dra vidare och lämna Montserrat för att bunkra ost och bacon, indirekt betyder det för en seglare i Karibien att ta sig till en fransk ö. Som seglare känns det som att vinden alltid blåser från fel håll gentemot vart man vill, så som tidigare fick det bli en go segling nästan mot vinden för att komma ditt vi vill. Frame på Guadalupe blev vi varse om den fina historien när det ankrades där föra gången och båten försvann när besättningen var borta. Enkelt förklarat är att viken vi ankra i är rätt djup, precis jämte stranden är det redan tre meter djupt och strax efter blir det redan 8-9 meter. Har man inte en superjakt med 300 meter kätting utan lite mer normala ca: 50 meter blir det svårt att få båten att ligga stilla. Väl anlända till viken gjordes några fina ärovarv runt de som redan var där för att verkligen bevisa att ”halv bra rostigt” var på plats, dagen därpå lyckades vi få kanske viken finaste morring 25meter från dinge bryggan efter några fina akrobatiska konster samtidigt som någon satte på duschen på max.

Iland uppmärksammades fransmännens otroligt bra bemötande och världsvana då deras ”enorma” kunskap i engelska resultera i att vi fick beställa mat med hjälp av charader. Vi fick vad vi ville samt underhöll fransmännen en stund med fågeldans och avancerade inslag av teater. Man kan tycka att det är lite lustigt hur dåliga fransmän är på engelska och ovilja till att prata något annat än franska. Efter ytterligare teaterföreställningar och de längsta ”right away” dök det upp en hyrbil som vi fick låna en dag för att utforska ön lite med. Besök på chokladtillverkningen som fick en smärre chock av de tre svenskarna som åt upp alla smakprov eftersom de var sist i kön varje gång samtidigt som de skratta hejdlöst åt karaktären mr. bean som var med.

Några få dagar på Guadeloupe skulle vi ta oss till Antigua för besättningsbyte vilket betydde att även jag skulle lämna båten och börja dra mig hemåt eller i alla fall Sverige. På kvällen samma dag som vi anlände Antigua kom första båten från regattan in efter att de slagit det gamla rekordet med sex timmar. Inte för att vi visste så mycket om regattan men det blev bra fest på kvällen tack vare det. Tur var att innehavaren av det Antigua körkortet inte var med då vi spendera min sista dag som besättning på Aurora med att åka runt och upptäcka ön. Så nu är det tyvärr slut med segling för mig ett litet tag framöver, men det kommer nog inte dröja länge förens det bli lite segling igen.

Vh// Sebastian

Förändring på Bloggen

Så här ett halvår efter att man kommit hem efter seglingen och ser att det fortfarande finns intresse på bloggen, skapas en känsla att det inte går att överge alla er som smiter in och tittar på bloggen då och då. Där av har beslutet tagits att fortsätta blogga men att ändra nischen lite på bloggen från att bara handla om Karibien seglingen till att handla om det resor och äventyr som jag hittar på. Så när det är dags för resa kommer jag att skriva och berätta om den här samt visa bilder så hoppas att ni finner detta intressant och försätter följa Gramadies resa runt jorden.

Vh// Sebastian

Tiden går

Det känns som att tiden bara har flugit fram. För ca 2 månade sedan så kom Albatross och Sebastian tillbaka till Varberg efter att ha varit ute i ett år.  Under tiden som har gått har vi städat och fixat båten så att den nya ägaren nu kan njuta av henne. Det känns lite konstigt att inte längre har Albatross men hon är en båt som är gjord för äventyr och kommer nu få njuta på de sju haven, så vi önskar henne all lycka i framtiden och hoppas att de får en bra dit tillsammans.

Vi har kommit in i vardagslivet ganska snabbt. Jag har flyttat in hos min mamma och börjat jobba vilket känns konstigt men skönt att ha lite rutiner. Sebastian gick tillbaka till att plugga och funderar fall det ska bli nya äventyr.

Men dagar som idag när hösten är här och kyla kommer är det lätt att drömma sig tillbaka till resan och alla äventyr man hade. Vi fick frågan om vi ville komma och berätta om våran resa för dem i hamnen och sa ja till detta då det känns bra och roligt att får dela med sig av de olika stadierna i resan och kanske hjälpa någon annan som är intresserad av att åka iväg, så det ska vi göra den 23/10.

Annars blir det nog bara att fortsätta med vardagen och kanske drömma sig bort till en annan plats.

Hoppas att allt är bra med er alla. =)

Albatross I hemmahamn!

Äntligen ett inlägg! Med facit i hand kan vi nu säga att segla och bo på en segelbåt är mycket mindre stressigt än livet i land. Efter hemkomst kan vi nu tänka tillbaka och inse hur bra det var, nog var det trångt, dåligt väder och motgångar. Livet på en båt (när man har bott in sig) är mycket enklare än livet i land, helt plötsligt behöver man tänka på saker som bostad, jobb, studier osv…

Som ni förstår har vi nu efter 362 dagar till havs flyttat iland igen åtminstone för ett tag, man vet aldrig hur länge man klarar av att hålla sig innan det blir nya äventyr igen.

Sista biten hem gick inte förbi utan att det blev lite äventyr på vägen. Efter vi kommit genom slussen tillsammans med en hel hög stora lastfartyg la vi till i precis innanför slussen i Brünsbuttel där vi möte Byvind en Marieholm 32S (nästan likadan som vår Albatross) för att dela med oss av våra erfarenheter då de är påväg åt andra hållet. I samma hamn blev det även återträff med gamla vänner få Bri som inte har haft den roligaste resan genom Europa och varit fast där sedan ett par dagar. Då varken deras inombordsmotor eller den nyinköpta utombordaren hade de lite problem att ta sig genom kanalen då man inte får segla genom den. Dagen där på kunde de med hjälp av vår dingemotor börja ta sig genom kanalen, en B31 gör faktiskt 3 knop med 6hk (1979). Men trots försprång var vi rätt snart ikapp dem och efter ett gemensamt beslut band vi en tamp mellan båtarna så vi tillsammans kunde göra 5 knop.

Det var riktigt kul att vi fick med oss dem hela vägen till Kiel då där låg ytterligare två gamla bekanta båtar och i sann långseglar anda han vi knappt sätta foten på bryggan innan det fanns öl i handen. Det var riktigt kul att få träffa gamla seglar vänner och åter igen segla lite tillsammans. Tillsammans med två av båtarna segla vi upp till Fehmarn kanske mer känt som Burg för att fylla på ölförrådet. Efter en dags shopping skildes vi åt då vi skulle till olika sidor av Sverige.

Att landstiga i Helsingborg som blev vårt första stopp i Sverige var speciellt. Varje gång jag gick av båten kom tanken ”O en svensk båt vad kul de kan vi gå och hälsa på” dock strax därpå kom verkligheten ikapp. Det fanns ju massa svenska båtar. Efter ett kort stop i Halmstad seglade vi upp mot hemmahamnen i Varberg där vi på minuten lyckades passera genom hamnbryttarna på sagd tid.

Nu åter hemma igen är det kul att tänka tillbaka och fundera över vad som vart mer eller mindre bra och när tiden räcker till kommer vi presentera våra tankar här på bloggen så hål ögonen öppna.

// Kapten på Albatross

Nordsjön

Då var det klart med Nordsjön för den här gången imorgon åker vi in i nord ostsee kanal (Kiel kanalen). Från England seglade vi över till Ijumidien i Holland och vidare in till Amsterdam där Erica mönstra på båten igen för att segla med sista biten till Sverige.

I Amsterdam hade vi fått tips om Sixhaven som skulle vara en bra hamn när till centrum, men det nämndes att det ofta var överfullt i den. Det stämde rätt bra då vi la till som den tredje sista båten för dagen och fick ligga tillsammans med två andra båtar mellan de vanliga platserna.

Efter en dag i Amsterdam var det beslutat att vi skulle åka Staande mastroute mot Tyskland istället för att segla på utsidan. Det var ett riktigt bra alternativ då utsidan av Tyskland och Holland inte är så roliga att segla utmed. När man är lite lat och inte orkar räkna och passa tidvatten blir det ett par distans att segla ut för att komma till fritt vatten, så då passa kanalen bättre.

Att åka Staande mastroute var riktigt kul, bitvis var det som att köra stads trafik för att sedan komma ut på landet och mata kosorna från båten. Det är ett bra alternativ om man har tiden för det då det tar lite längre tid än att segla utanför. Vi lämna kanalerna vid Lauwersmeer för att segla ut till Helgoland som vi trodde var en liten ö där det inte fanns så mycket mer än fin natur. Men så var inte fallet det visa sig vara en liten turistö där det gick att köpa parfym, sprit och tobak skattefritt. Trevligt tyckte vi och killen i affären som undra om det inte fanns någon sprit i Sverige.

Nu när det är så nära till att vi kommer hem kan vi nämna att vi planerar att angöra Varberg Getterön lördag den andre augusti, närmare bestämt vid 15:00 för att vara exakta. Det ska nämnas att en god sjöman kommer när han kan så det kan hända att det blir någon timme +/-. Vid detta tillfälle är tanken att de som skulle vilja fira kaptenens 30årsdag i efterskott är välkomna men även de som vill prata långsegling eller bara säga hej är även välkomna. Det kommer bjudas på lättare fika och för de som är sugna på att grilla finns det tillgång till grill.

Ses snart! //Kapten på Albatross

p.s Det finns risk att det kan bli en sen kväll för de som orkar. d.s

Englands sydkust

Det har varit en annorlunda veckas segling jämför med de tidigare månaderna, att kunna vänta in fina väder luckor och gå in till hamn varje kväll om lusten faller på. Samtidigt är det intressantare när vi seglar då det alltid finns minst en båt inom synhåll, behov av att väja för grund och ibland finns det inget vatten att segla i när tidvattnet får för sig att åka på utflykt.

Sedan vi anlände England för ca en vecka sedan har vi hunnit kolla in några platser på Englands sydkust. Första dagarna var vi i Falmouth vilket vi hört skulle vara en hamn är många ligger och förbereder för att segla söderut. Efter tre dagar insåg vi att vi var de enda långseglarna i hamnen så vi besluta att glida vidare över till Plymouth för att se om det hade ändrat sig sedan vi var där sist, men det var sig likt.

Då vi fick höra att det fanns gamla bekanta långseglare i trakterna blev vi sugna på ett möte, av mot Southampton där de enligt uppgift låg och njöt av ale som man inte kan missa när man är i England. Istället för att tajma in så vi kunde mötas upp han de dra vidare vilket gav oss möjlighet att se över garderoben göra ett försök att börja anpassa den för livet i land.

En shoppingdag senare passa vi på att hänga på tidvattnet till havs, väl ute kom en fin vind tillsammans med ström mot öster. Kanon bra! så vi segla iväg i sju knop mot Dover, lagom till solnedgången avtog vind och ström så vi gled fram lite försiktigt under natten tills solen kom tillbaka med vind och ström så vi kunde fortsätta mot Dover i sju knop igen.

Så igår blev det ett kärt återseende av Panta-Rhei under en pubrunda. Det var riktigt roligt att utbyta erfarenheter hur det varit på vägen över och diskutera planer för resten av vägen hem. Idag ska vi göra ett försök att kolla in Dover slott och kalkstens klipporna innan vi ska ge oss av imorgon mot nya länder och äventyr.

//Kapten på Albatross

Atlanten Klart!

I förgår kväll/natt angjorde vi Falmouth marina, och vi kan bocka av Atlanten. Nu är det slut på att segla över fyrsiffrigt djup och dags att fundera över tidvatten igen. Samt fundera på hur sista biten hem ska läggas upp om det ska bli raka spåret eller om det blir några stop på vägen.

Seglingen från Azorerna gick förvånansvärt bra med tanke på att vindarna inte var optimala när vi gav oss av. Klart det har blivit en del motorgång och det tog några dagar längre än vad det önska antalet var. Annars har det varit en riktigt fin över fart då vi sett delfiner och valar, dock var de bara på avstånd valarna var uppe och andades. Det var ändå rätt fräckt att se hur de lämnade stora dimmoln efter sig.

Vädret har varit riktigt växlande något vi inte hade räknat med var att det kunde bli så kallt på nätterna, några kvällar önskade man att man hade värme i båten. Det har även bjudits på fina dagar med sol så vi kunnat sitta ute och njuta med desto mindre kläder än nätterna. Något som jag upplever är bättre norrut är marelden man kan se på natten, det har inte varit så stark mareld någon annanstans som det är utanför England & på Nordsjön.

Sen har vi tidigare berättat om att vår fiskelycka inte varit på topp och tyvärr har det fortsatt i samma anda. Efter att fisken stal hela spöt har vi ordnat till ny utrustning men denna gången var det fåglarna som inte tyckte att vi skulle fiska. Eller rättare sagt vi var inte så sugna på att fånga en av det fåglarna som påminde om en skyddad fågel vi sett tidigare så vi fick ta upp fisket. Nu lägger vi allt krut på att kunna dra upp finna makrillar sista biten hem.

//Kapten på Albatross

Dag 11 mot England

In och ut ur lågtrycket har gett oss två nätter i rad med rätt mycket vind, första natten vart det helt ok då det kom bakifrån och puta på riktigt bra men sedan i natt har vi vinden rakt emot oss. Men nu är det inte så långt kvar på det man skulle kunna kalla den sista långa överseglingen på ett tag. Ser lite fram emot lite kust segling och att kunna välja att segla när det passar istället för att bara hoppas på bra väder.

Nu är vi här! Högerklicka för att öppna i ett nytt fönster.

Då vi borjar närma oss England och saldot på Satellittelefonen sjunker finns det risk för att detta är det sista inlägget innan vi når England men lovar att skriva så fort jag har möjlighet igen!

Ha det toppen tills nästa gång!
Vh// Kaptenen på Albatross

Dag 9 mot England

Som jag sa tidigare har vi haft två dagar med bra vind som puttat oss framåt lite, såpass bra att vi har fått de två bästa dags distanserna för denna översegling så långt. 250 distans kändes riktigt ok dock skulle vi hamna i ett lågtryck idag så vi kunde fortsätta så men så verkar det inte vara nu då vi har stiltje för tillfället. Får ta ner lite väder o kolla vad det är som är på gång hade ju varit gott att vara frame i England (falmouth) om 4-5 dagar.

Nu är vi här! Högerklicka för att öppna i ett nytt fönster.

Det börjar även bli dags att fundera över tidvatten då vi närmar oss kanalen vart ju ett tag sedan man behövde tänka på det något märkvärt. Om någon skulle vara sugen får ni gärna skicka tiderna (UTC-tid) för högvatten i plymouth den 5/7 samt 6/7 så jag kan kontrollera att de jag har stämmer.

Ha det toppen tills nästa gång!
Vh// Kaptenen på Albatross

1 Vecka mot England

Nu verkar det som vi fått lite mer vind. Fram tills i förgår har seglingen varit riktigt skön nästan inga vågor o man bara ligger och glider fram i tre knop, ibland för man stöta med lite motor men samtidigt är det riktigt behagligt segling då det inte lutar eller hoppar något. Nu verkar det som att vi fått lite mer vind och att det kommer förbi såhär fram tills Falmouth hade varit fint, så kanske vi kan vara frame innan nästa helg.

Nu är vi här! Högerklicka för att öppna i ett nytt fönster.

Annars är det en helt ok överfart inte så ensamt som man kan tro då vi möter något skepp då och då. Lustigt nog möte vi ett 42m polisskepp under segel igår enligt AIS’en. Registrerad i Bahamas var han dock sakna han både mast o segel så vi var lite fundersamma på om han kanske var en pirat, men han låt oss va så det löste sig bra.

Ha det toppen tills nästa gång!
Vh// Kaptenen på Albatross