Otäck upplevelse

Planen var att vi skulle lämna Guadalupe i måndags morse. När allt var klart för avfärd på söndags kvällen gick jag (Erica) bort till området med bäst Wifi som är utanför toaletten/duscharna i marinan. Ett upplyst ställe med mycket folk. För att skypa lite.

När jag håller på att skypa ser jag två killar som går runt och pratar men tänker inte mer på det. Efter ett tag så kommer den ena killen fram till mig och rycker datorn ur mina händer. Jag får tag på den och vägrar släppa samt skriker på hjälp, då börjar han slå mig för att jag ska släppa. Efter lite fight om datorn får han in ett hårt slag så jag flyger i backen och då springer han snabbt iväg. En annan kille försöker springa ikapp honom men då han är barfota så hinner han inte ifatt killen.

Jag får hjälp av en man att ringa till polisen för att göra en anmälan. Polisen kommer till platsen efter ca 20 min och ber oss följa med till station, men som han sa så är han ingen ”taxi” så Hanna får inte åka med som stöd. Jag och Sebastian åker med till stationen, när vi försöker spänna fast oss i bilen så skrattar polisen efter som det inte går, de själva använder inte bälte.

Vi kommer till stationen och får sätta oss ner och vänta efter 10 min kommer de ut och säger att de inte har en tolk inne så vi får komma tillbaka dagen efter.

När vi kommer tillbaka till båten så börjar adrenalinet släppa och jag känner plötsligt hur ont jag har, både höger arm och ben är ömma och musklerna har fått slag, samt så har jag ett stort sår som blöder på min högra stortå.

Dagen efter åker vi tillbaka till stationen och deras ”tolk” pratar knappt engelska så det tar mig en halvtimme att förklara att jag blev rånad med fysiskt våld i stället för bara bestulen på min dator. När jag ska gå frågar jag vad som kommer hända då jag inte kunde identifiera kilarna då ryker hon på axlarna och säger att hon inte vet.

När vi är klara på stationen så tar jag med papperna till en kille som jobbar i marinbutiken som är bra på engelska för att läsa rapporten, det visar sig att nästa allt i texten är fel, tiden, vad männen hade på sig och platsen så känns inte som hennes engelska funkar alls.

När vi är tillbaka så gå vi till marinkontoret för att prata med dem då de har kameror som jag gärna vill se filmen från, men enligt dem så får jag ej kolla på detta. Samt att när jag säger att jag var själv så rycker de på axlarna och säger att det ska man inte vara för det är farligt här. Ingen har sagt nått om de innan och även om det tydligen händer mycket här så har de inget säkerhetssystem alls på marinan. vilket skiljer sig från alla mariner vi har varit i tidigare då det alltid brukar finnas en vakt på kvällarna. Fick bara ett ”vad synd att de hände dig” men inget mer.

Detta har gett mig ett dåligt intryck av hela denna ön och speciellt marinan och polisen.

Nu två dagar efter händelsen har jag fortfarande väldigt ont och är öm, men det kommer att läka snabbt. Det jobbiga är det psykiska, jag känner mig inte längre trygg, jag vill inte gå någon stans själv värken på dagtid eller på kvällarna. Jag har drömt mardrömmar och tänker ständigt på det som hände samtidigt som det känns väldigt overkligt. Något som jag tycker är väldigt synd är att jag känner mig misstänksam mot alla med samma utseende och ålder.

Jag hoppas att det ska bli bättre snart och att de faktiskt gör något åt de så att inte fler behöver utsättas för detta i ett område där man ska vara trygg.

Vi kommer lämna ön idag eller i morgon för att åka mor Antigua.

Ha det så bra hemma så hörs vi snart igen, med förhoppningsvis roligare nyheter.

3 reaktion på “Otäck upplevelse

  1. Huu……..vad hemskt!! Stackars Dig Erica. Att bli av med datorn känns nog också otryggt med tanke på vad man har i den………..hoppas seglingen får Dig att må lite bättre. Hälsa Sebastian.

  2. Men usch, fy! Man tror man kan vara lugn med mycket folk etc men tydligen är man inte det längre. Ta hand om varandra! Hoppas ni åkt därifrån nu!
    Massa kramar /L8

  3. Jättetråkigt att du Erica skulle råka illa ut.Vi vet hur det känns blev hotade med machete och rånade på domikanska rep.
    mitt på dagen.Ta med dig Sebastian nästa gång du skall någonstans så är det nog lite tryggare man måste se sig om hela tiden tyvärr Hoppas att ni båda kan fortsätta njuta av resan åndå.Vi tänker verkligen på Er jättemycket och hoppas ni skall slippa flera otäcka saker var rädda om er nu Extra STOR KRAM till dig Erica

Kommentarer inaktiverade.