Ön Flores mitt i Atlanten

Efter 22 dagar på Atlanten angjorde vi ön Flores några timmar innan Iland lady och Galicia. Skönt att vara i en hamn och kunna gå i land när man känner för det. Då det var söndag så vart hamnkontor och immigrationen stängt vilket gav oss möjligheten att gå rakt på nästa önskan på listan. Leta upp en restaurang för att ätt lite nylagad mat som inte kom från burk och sitta vid ett bord där man inte behöver vakta talriken. Naturligtvis låg restaurangen vi skulle besöka många meters uppförsbacke upp på ön, väl framme mötes vi av en skylt att de öppnar först om en timme. Men det visade sig vara en restaurang med högre servicenivå än vad jag var van vid från Karibien, där de jobbar lite när de känner för det och man ibland får be om att få äta. Restaurangen på Flores hade endast öppet på kvällarna då de odlar nästintill alla sina råvaror själva, vilket märktes på den riktigt goda maten. Det var med råge så bra att träningsvärken som kom dagen efter att ha gått upp för den långa backen utan tvekan var värd, ja kroppen är inte så van vid att röra sig efter att ha suttit still på en båt i tre veckor.

Under de fem dagarna vi var på Flores han vi även med att besöka den största byn Santa Cruz och spendera en dag med att åka runt ön. Bara att åka runt med bil på ön är en upplevelse i sig, landskapet och miljön är riktigt häpnadsväckande. Under turen bada vi i ett vattenfall där vattnet kommer från de stora sjöarna som ligger upp på toppen av ön. Ön som är skapad av vulkanutbrott för länge sedan och de gamla kratrarna har nu blivit sjöar, där den djupaste mätte 108m rakt ner men hade en diameter på två tre hundra meter. Vi besökte även den enda av flera vattenkvarnar där de fortfarande malde mjöl med hjälp av vattenkraft. Där de lokal på ön kunde lämna in sin majs för att få den mald.

Efter flera restaurang besök upp på kullen tog vi tag i oss själva och seglade vidare mot Horta och den tredje största transithamnen i världen, där vi nu ligger tillsammans med ett par hundra andra båtar som kommit från Karibien eller andra delar runt Atlanten. Så nu blir det att fixa till båten så vi kan fortsätta att segla upp till England och vidare hem.

Till nästa gång ha det toppen!
// Albatross

2 reaktion på “Ön Flores mitt i Atlanten

  1. Välkommen tillbaka till Europa. Må nu riktigt gott på Azorerna. Och så sa norrmannen Ja jag är norrman men jag får piller för det. Kramar

    • Tack så mycket ska göra vårt bästa, hoppas ni har det super på er ö! /Kaptenen

Kommentarer inaktiverade.