På Horta i väntan på väder

Nu har vi legat i marinan på Horta i nästan två veckor och det börjar krypa lite i kroppen av önskan att komma hem eller vidare nu när det är så nära. Helst vill vi segla vidare mot England men vädret är inte på vår sida, när det ligger ett lågtryck vid Spaniens kust som skulle ge oss motvind om vi går direkt mot England. Men det kanske blir att vi snart åker och försöker klura oss igenom mot England med lite spännande seglingsvinklar så att vi kommer iväg.

Men vi har inte bara slappat under vår tid här det har som vanligt varit lite fix med båten för att hålla den i trim och  det har  blivit några utflykter som ni kanske sett i bildgallerierna. En dag hyrde vi en bil och åkte runt och kollade in Faial där vi besökte ett badställe med pool alldeles intill havet. Det skulle nog varit riktigt fint att bada där när det inte var så mycket vågor som när vi var där. Men som de andra Azoröarna finns det riktigt mycket fin natur att titta på. Vi besökte även fyren som har hamnat bakom ett berg. Så sent som på 50-talet var det ett vulkanutbrott på Faials västkust där fyren ligger. Som tur var låg vinden på åt rätt håll så fyrvaktaren kunde titta på när det bildades ett nytt berg framför hans fyr samtidigt som han såg till att fyren fortfarande var i bruk. Idag har de byggt ett museum jämte den fyren där man kan titta på bilder och filmer från händelsen. Det var riktigt kul ställe att besöka. Större delen av marken runtom fyren är täckt med aska så att inget kan växa där, så känns nästan som att gå på månen när man gick omkring där.

Vi har nu intyg på att vi bestigit Portugals högst berg. Som seglare är vi inte ute och springer i berg till vardags så det bjöd på ett bra träningspass. Upp tidigt för att ta färjan över till Pico där vi åkte taxi upp på berget tyvärr bara till basstationen på 1200meters höjd. Där fick vi säkerhets genomgång och låna en nödsändare då det var obligatoriskt att ha med sig en. Så efter vi hade sett en video om säkerhet på berget började vi gå mot toppen. Två och en halv timme senare nådde vi toppen på 2351meter uppe bland molnen.

Så nu hoppas vi att vi ska se en möjlighet till att ge oss av mot England då vi är klara med den obligatoriska målningen på piren och båten är klar för avsegling. Det finns nu några bilder till blanda annat en bild på vår fina målning i Azoererna & Atlant galleriet.

Hoppas ni får en trevlig midsommar och har det super bra!

En reaktion på “På Horta i väntan på väder

  1. Efter riktigt sköna varma veckor har det naturligtvis blivit svalt nu när det är midsommar bara ca 17-18grader molnigt. Vi har inte kommit iväg någonstans ännu i år då jag var tvungen gå till Näl käk specialist ett par gånger i vår men nu planerar vi åka i början juli.Först till Linköping då Ella döps och Mikael firar sin 35-årsdag den 5, juli.Sedan skall vi åka vidare därifrån till Åland .Hoppas på bra väder då .Midsommar är vi hemma i år.Kul med nya bilder Hoppas ni alla på båten får en riktigt trevlig midsommar. Kram mormor o morfar

Kommentarer inaktiverade.