Englands sydkust

Det har varit en annorlunda veckas segling jämför med de tidigare månaderna, att kunna vänta in fina väder luckor och gå in till hamn varje kväll om lusten faller på. Samtidigt är det intressantare när vi seglar då det alltid finns minst en båt inom synhåll, behov av att väja för grund och ibland finns det inget vatten att segla i när tidvattnet får för sig att åka på utflykt.

Sedan vi anlände England för ca en vecka sedan har vi hunnit kolla in några platser på Englands sydkust. Första dagarna var vi i Falmouth vilket vi hört skulle vara en hamn är många ligger och förbereder för att segla söderut. Efter tre dagar insåg vi att vi var de enda långseglarna i hamnen så vi besluta att glida vidare över till Plymouth för att se om det hade ändrat sig sedan vi var där sist, men det var sig likt.

Då vi fick höra att det fanns gamla bekanta långseglare i trakterna blev vi sugna på ett möte, av mot Southampton där de enligt uppgift låg och njöt av ale som man inte kan missa när man är i England. Istället för att tajma in så vi kunde mötas upp han de dra vidare vilket gav oss möjlighet att se över garderoben göra ett försök att börja anpassa den för livet i land.

En shoppingdag senare passa vi på att hänga på tidvattnet till havs, väl ute kom en fin vind tillsammans med ström mot öster. Kanon bra! så vi segla iväg i sju knop mot Dover, lagom till solnedgången avtog vind och ström så vi gled fram lite försiktigt under natten tills solen kom tillbaka med vind och ström så vi kunde fortsätta mot Dover i sju knop igen.

Så igår blev det ett kärt återseende av Panta-Rhei under en pubrunda. Det var riktigt roligt att utbyta erfarenheter hur det varit på vägen över och diskutera planer för resten av vägen hem. Idag ska vi göra ett försök att kolla in Dover slott och kalkstens klipporna innan vi ska ge oss av imorgon mot nya länder och äventyr.

//Kapten på Albatross

2 reaktion på “Englands sydkust

  1. Hej vi är hemma igen från Åland dit vi åkte för några veckor sedan.Först firade vi Mikaels 35årsdag och Ellas dop i Linköping. De har köpt hus utanför Linköping. Sedan var vi ngn dag i Grisslehamn innan överfart till Eckerö.Efter rundresor på Åland åkta vi och campade vid Silvköparen där det var otroligt vackert Efter ngr dagar där vidare Lidköping där vi campade alldeles vid Vänern Nu är vi hemma igen skall till STEFANIE på lördag.När beräknar ni komma tillbaka till Sverige och blir det samma ställe dvs Varberg ni hamnar. ? Är Erica ombord. ? Kramar

    • Kul att höra att ni varit ute på äventyr! Ja Erica är ombord igen och som det är planerat ska vi till samma ställe som vi åkte från. Det är även planerat att vi ska angöra varberg lördag 2 augusti 15:00 om vi lyckas pricka in tiden.

Kommentarer inaktiverade.