Nordsjön

Då var det klart med Nordsjön för den här gången imorgon åker vi in i nord ostsee kanal (Kiel kanalen). Från England seglade vi över till Ijumidien i Holland och vidare in till Amsterdam där Erica mönstra på båten igen för att segla med sista biten till Sverige.

I Amsterdam hade vi fått tips om Sixhaven som skulle vara en bra hamn när till centrum, men det nämndes att det ofta var överfullt i den. Det stämde rätt bra då vi la till som den tredje sista båten för dagen och fick ligga tillsammans med två andra båtar mellan de vanliga platserna.

Efter en dag i Amsterdam var det beslutat att vi skulle åka Staande mastroute mot Tyskland istället för att segla på utsidan. Det var ett riktigt bra alternativ då utsidan av Tyskland och Holland inte är så roliga att segla utmed. När man är lite lat och inte orkar räkna och passa tidvatten blir det ett par distans att segla ut för att komma till fritt vatten, så då passa kanalen bättre.

Att åka Staande mastroute var riktigt kul, bitvis var det som att köra stads trafik för att sedan komma ut på landet och mata kosorna från båten. Det är ett bra alternativ om man har tiden för det då det tar lite längre tid än att segla utanför. Vi lämna kanalerna vid Lauwersmeer för att segla ut till Helgoland som vi trodde var en liten ö där det inte fanns så mycket mer än fin natur. Men så var inte fallet det visa sig vara en liten turistö där det gick att köpa parfym, sprit och tobak skattefritt. Trevligt tyckte vi och killen i affären som undra om det inte fanns någon sprit i Sverige.

Nu när det är så nära till att vi kommer hem kan vi nämna att vi planerar att angöra Varberg Getterön lördag den andre augusti, närmare bestämt vid 15:00 för att vara exakta. Det ska nämnas att en god sjöman kommer när han kan så det kan hända att det blir någon timme +/-. Vid detta tillfälle är tanken att de som skulle vilja fira kaptenens 30årsdag i efterskott är välkomna men även de som vill prata långsegling eller bara säga hej är även välkomna. Det kommer bjudas på lättare fika och för de som är sugna på att grilla finns det tillgång till grill.

Ses snart! //Kapten på Albatross

p.s Det finns risk att det kan bli en sen kväll för de som orkar. d.s

6 reaktion på “Nordsjön

  1. Hej kapten på Albatross ska bli kul att ses igen även om det är 2 år tidigare Mikael trodde att ni skulle träffas på nya Zeeland vid jultiden då han och familjen åker dit.Men Välkommen till Sverige igen hel och välbehållen och en hel del erfarenheter rikare. Vi fick äntligen välbehövligt regn 26mm igår så gräsmattan blir grön igen men åskan kunde jag vara utan.Det har varit varmt över 30 grader ett bra tag nu så man gör inte många knop så att säga.Vi ska försöka komma till Varberg hoppas få plats på campingen den låg ju bra till och så var det lummige Lulle som vacklade ut från baren en kväll och viftade åt mannen i den eleganta uniformen som stod utanför. Hallo där ..vaktmästaren. .skaffa mig…hick …en taxi. Mannen i uniformen stramade upp sig och sa bistert Min gode man jag är ingen dörrvaktmästare.jag är sjöofficer. Lummige Lulle skakade på huvudet Okey….det schpelar ingen roll…schkaffa mig då en…..hick……båt

  2. Angående födelsedagen så var det traktens praktgumma som intervjuades på sin 100 årsdag.
    Nå,hur många barn var det mor Stina hade fått.? Ja. dä var arton stycken Det må jag säga.Då fick inte mor sitta med armarna i kors. Nädå ….inte med benen heller.

  3. LÄÄÄNGTAR!!! 🙂 Ska bli underbart och träffa kaptenen igen!!! 🙂

  4. Det har varit mycket intressant att följa eran blogg! Tack för att ni delade med er!

Kommentarer inaktiverade.