Albatross I hemmahamn!

Äntligen ett inlägg! Med facit i hand kan vi nu säga att segla och bo på en segelbåt är mycket mindre stressigt än livet i land. Efter hemkomst kan vi nu tänka tillbaka och inse hur bra det var, nog var det trångt, dåligt väder och motgångar. Livet på en båt (när man har bott in sig) är mycket enklare än livet i land, helt plötsligt behöver man tänka på saker som bostad, jobb, studier osv…

Som ni förstår har vi nu efter 362 dagar till havs flyttat iland igen åtminstone för ett tag, man vet aldrig hur länge man klarar av att hålla sig innan det blir nya äventyr igen.

Sista biten hem gick inte förbi utan att det blev lite äventyr på vägen. Efter vi kommit genom slussen tillsammans med en hel hög stora lastfartyg la vi till i precis innanför slussen i Brünsbuttel där vi möte Byvind en Marieholm 32S (nästan likadan som vår Albatross) för att dela med oss av våra erfarenheter då de är påväg åt andra hållet. I samma hamn blev det även återträff med gamla vänner få Bri som inte har haft den roligaste resan genom Europa och varit fast där sedan ett par dagar. Då varken deras inombordsmotor eller den nyinköpta utombordaren hade de lite problem att ta sig genom kanalen då man inte får segla genom den. Dagen där på kunde de med hjälp av vår dingemotor börja ta sig genom kanalen, en B31 gör faktiskt 3 knop med 6hk (1979). Men trots försprång var vi rätt snart ikapp dem och efter ett gemensamt beslut band vi en tamp mellan båtarna så vi tillsammans kunde göra 5 knop.

Det var riktigt kul att vi fick med oss dem hela vägen till Kiel då där låg ytterligare två gamla bekanta båtar och i sann långseglar anda han vi knappt sätta foten på bryggan innan det fanns öl i handen. Det var riktigt kul att få träffa gamla seglar vänner och åter igen segla lite tillsammans. Tillsammans med två av båtarna segla vi upp till Fehmarn kanske mer känt som Burg för att fylla på ölförrådet. Efter en dags shopping skildes vi åt då vi skulle till olika sidor av Sverige.

Att landstiga i Helsingborg som blev vårt första stopp i Sverige var speciellt. Varje gång jag gick av båten kom tanken ”O en svensk båt vad kul de kan vi gå och hälsa på” dock strax därpå kom verkligheten ikapp. Det fanns ju massa svenska båtar. Efter ett kort stop i Halmstad seglade vi upp mot hemmahamnen i Varberg där vi på minuten lyckades passera genom hamnbryttarna på sagd tid.

Nu åter hemma igen är det kul att tänka tillbaka och fundera över vad som vart mer eller mindre bra och när tiden räcker till kommer vi presentera våra tankar här på bloggen så hål ögonen öppna.

// Kapten på Albatross

4 reaktion på “Albatross I hemmahamn!

  1. Ett senkommet ”välkomna hem” är väl på sin plats – det har varit spännande att följa er resa, inte utan att man varit lite avundsjuk ibland!
    Å andra sidan är det skönt att ha er hemma igen. Nu väntar vi på nästa äventyr!

    • Ja nu när det gått ett tag sedan hemkomst känner man att man är lite sugen på att hitta på något igen, får se vad det blir.

  2. Hej hoppas det ordnar sig med jobb studier och bostad Kul att höra mer från segelturen lite fler bilder efterlyses dock.Vi har varit i Säffle några dagar som vanligt varje år då Inga Maj fyller år nu var det 88 Var på restaurang med hennes barn barnbarn och barnbarnsbarn.Väntar fortfarande på morfars tid för operation men nu är vi förkylda bägge två så han får bli bättre först Eftersom jag äter 1citron dagligen enligt läkarordination skulle jag ej bli förkyld som jag ej varit på flera år innan. Nu är det dags plocka in potatis och morötter för i år och njuta av de sköna dagar vi får när hösten kommer med all sin prakt.Kramar från oss på Tjörn och må så gott så länge

    • Hej! Det börjar ordna upp sig här nu! Så snart ska vi se till att få upp bilder från sista bitten.

Kommentarer inaktiverade.