Kitts & Nevis

Efter flytten runt Kitts till en ny ankring tyckte vi att det var kanon bra på vårt nya ställe där det inte gunga så mycket, speciellt inte när vi ansträngt oss såpass med att lägga ut ett akterankare. Eftersom seglingen runt ön inte tog så lång tid kunde vi åka in till land för att äta middag efter att vi som riktigt seglare tagit ett nakendop från båten. Badande gick fort då doften av grillad kyckling leta sig hela vägen ut till båten, så kort där efter var vi land för att lokalisera kycklingen.

Andra dagen visa det sig att det kunde gunga minst lika bra på den sidan ön med, fast bestämda gav vi oss av till land för att åka på tur runt ön. Rundturen blev inte som planerat med fri tillgång på rom Cola men tur var väl det då vi nu kommer ihåg hur ön såg ut. Likt många andra öar i Karibien fanns här många sockerfabriker som blivit nerlagda då socker produktionen flyttat till Sydamerika, vi kollade in en av ruinerna från fabrikerna som skilde sig från de andra då den drev av vattenkraft till skillnad från vindkraft. Ruinen i sig var nog inte det bästa eftersom vilda apor jämte fånga vår uppmärksamhet mer. Utöver aporna besökte vi fästning förlagd på ett berg, kändes som den perfekta platsen för att försvara en ö, dock har ön och fästningen byt nationalitet ett par gånger.

Väl tillbaka lite trötta efter dagens utflykt fanns vi någon som vsr mycket mer trött, dingen hade tappat all sin spänst och såg mer ut som en påse fast knuten i en brygga. En suck senare hade vi raggat skjuts ut till båten med en racerbåt så vi kunde omplacera oss in i marinan då vi tröttnat på gungande och blötta dingeturer.

Middag fick bli på samma ställe som dagen innan med några efterföljande rompunch när vi fick sällskap av en man som tyckte sig känna igen oss från båten utanför. Vi stod på oss och tyckte han sannolikt tagit fel, speciellt när han ville stena de killarna som badat nakna från en båt utan några flickor. Det var tydligen absolut inget som skulle försiggå tyckte han bestämt.

Under tiden vi vart på Kitts & Nevis har det varit val, spännande att se hur ett annat land gör när det är val. En intressant sak var att på valdagen är det inte tillåtet att sälja alkohol en lite speciell regel tyckte vi som törstande seglare. Precis när valet var av gjort och det blivit en ny regering segla vi över till Nevis.

Två dagar på Nevis har vi hunnit med att kolla in ön, badat i en varm källa och varit på party för att se den nya premiärministern. Att bada i varma källor brukar ofta var ett trevligt inslag men det var på gränsen till jobbigt, att i 30 grader och sol gå ner i en pool (Bäck) som håller strax över 100grader farenheit var lite varmare än ett riktigt varmt badkar.

Nu är det snart dags att gå upp igen för att segla vidare innan solen går upp. Ska försöka lägga upp lite bilder snart!

Vh/ Sebastian