East Caribbean klart!

Efter en lite stökig lång segling med kryss kom vi samtidigt som mörkret fram till Montserrat som blir det sista landet att besöka av East Caribbean för mig och Jakob. Klart de finns lite småöar som inte blivit besökta men någonstans får man skapa en gräns så att vi kan fira att vi besökt alla.

Seglingen var som tidigare nämnt lite stökig, upp vid fyra för att hinna innan det blir mörkt (vilket aldrig blir så) gav vi oss av till en början lugn segling. När öns skydd mot vågor försvann blev det lite speciellt, jag som sluppit först vakten hade precis somnat blev med besked väckt av tre flaskor rom och en madrass kom farande. Madrassen var inte så farlig och avlägsnades snabb med en nyvaken armsving, gotta ner mig igen samtidigt som det kändes blött vid fötterna och doften av rom spred sig. Som seglare kom tanken ”mmm rom, vad gott” tyvärr tyckte nog flaskorna jag druckit för lite då de hade valt att servera mig än. Deras val av is fall mig dock inte i tycke då det var lite för vasst för min smak.

Idag har vi efter diskussion med vår ”guide” fått ner priset på en tur runt ön från 100us (ca:260ec) till 80ec men efter den fina turen han gav oss gav vi 100ec. Det var ju trots allt en riktigt fin tur där vi besökte delar som tidigare varit avstängda pga vulkanutbrottet 2007, där de 2/3 delar av öns befolkning valde att lämna ön efter att de övergett sina hem. Idag är nästan halva ön fortfarande avstängd då vulkanen fortfarande har aktivitet. Resten av dagen blir det att chilla lite och ta det lugnt inför morgondagens segling till Guadeloupe.

Vh//Sebastian