Guadaloupe & Antigua

Dags att dra vidare och lämna Montserrat för att bunkra ost och bacon, indirekt betyder det för en seglare i Karibien att ta sig till en fransk ö. Som seglare känns det som att vinden alltid blåser från fel håll gentemot vart man vill, så som tidigare fick det bli en go segling nästan mot vinden för att komma ditt vi vill. Frame på Guadalupe blev vi varse om den fina historien när det ankrades där föra gången och båten försvann när besättningen var borta. Enkelt förklarat är att viken vi ankra i är rätt djup, precis jämte stranden är det redan tre meter djupt och strax efter blir det redan 8-9 meter. Har man inte en superjakt med 300 meter kätting utan lite mer normala ca: 50 meter blir det svårt att få båten att ligga stilla. Väl anlända till viken gjordes några fina ärovarv runt de som redan var där för att verkligen bevisa att ”halv bra rostigt” var på plats, dagen därpå lyckades vi få kanske viken finaste morring 25meter från dinge bryggan efter några fina akrobatiska konster samtidigt som någon satte på duschen på max.

Iland uppmärksammades fransmännens otroligt bra bemötande och världsvana då deras ”enorma” kunskap i engelska resultera i att vi fick beställa mat med hjälp av charader. Vi fick vad vi ville samt underhöll fransmännen en stund med fågeldans och avancerade inslag av teater. Man kan tycka att det är lite lustigt hur dåliga fransmän är på engelska och ovilja till att prata något annat än franska. Efter ytterligare teaterföreställningar och de längsta ”right away” dök det upp en hyrbil som vi fick låna en dag för att utforska ön lite med. Besök på chokladtillverkningen som fick en smärre chock av de tre svenskarna som åt upp alla smakprov eftersom de var sist i kön varje gång samtidigt som de skratta hejdlöst åt karaktären mr. bean som var med.

Några få dagar på Guadeloupe skulle vi ta oss till Antigua för besättningsbyte vilket betydde att även jag skulle lämna båten och börja dra mig hemåt eller i alla fall Sverige. På kvällen samma dag som vi anlände Antigua kom första båten från regattan in efter att de slagit det gamla rekordet med sex timmar. Inte för att vi visste så mycket om regattan men det blev bra fest på kvällen tack vare det. Tur var att innehavaren av det Antigua körkortet inte var med då vi spendera min sista dag som besättning på Aurora med att åka runt och upptäcka ön. Så nu är det tyvärr slut med segling för mig ett litet tag framöver, men det kommer nog inte dröja länge förens det bli lite segling igen.

Vh// Sebastian

En reaktion på “Guadaloupe & Antigua

Kommentarer inaktiverade.