Den gångan helgen

Hallå

I fredags så testade vi lilla båten i sjön hemma och den gick hur bra som helst så nu kommer vi kunna ta oss mellan båten och hamnen under resan =) kommer bli ett antal resor där mellan så håller tummarna för att allt ska gå vägen.

På lördagen åkte vi ner till båten, tillsammans med oss var Sara skur som ska segla med oss över Atlanten. Dagen bestod av att bottenmåla båten, skruva fast rodret (nu ska det inte trilla av sitter rejält) gjorde klart saltvatten pumpen, så nu har vi 1 kran för sötvatten och 1 för salt vatten i penteriet. Samt lite andra småsaker.  Vi har även bokat dag för isättning så snart ligger våran båt i vattnet.

På söndag var det morsdag så vi önskade våra mammor en bra dag. Då vi hade fått kapellväven från Thilmer så bestämde vi oss för att börja sy, vi åkte hem till Sebastians mamma och började, det gick sådär känns som att vi fick sprätta mer än vad vi fick sytt men vi ska försöka igen. Har någon sytt kapell? När vi skulle ge oss på att sy ihop tyget med plasten (fönster) så gick det inte alls har någon något bra tips på hur man gör?

I vecka blir det att jobba med saker hemma kanske hinner sy lite till sen blir det sjösättning på fredag och i helgen ska vi till Halmstad då mitt gudbarn Liam firar sin första födelsedag =).

Ha det toppen

3 reaktion på “Den gångan helgen

 1. Använd bakplåtspapper eller liknande under pressarfoten, dra bort efteråt, sy med relativt stora stygn så går det.. Tejpa mellan plast och duk med dubbelhäftandetejp, tätar och håller på plats.

  • Använde du en vanlig symaskin eller behöver man ha en speciell? blir inte som vi vill =( du vet ingen som har en bra symaskin som man kan låna?

  • Hej hur går det för er? Håller på för fullt här blir en testrunda till helgen så får vi se fall båten vill =) håller på att läsa din bok med, man fastnar lätt farligt nu när man inte har så mycket tid =) har lagt till dig på facebook maria tänkte det kan vara roligt att hålla kontakten om ve seglar åt samma håll. försöker skriva på er hemsida men fungerar inte??
   tacka till
   Erica

Kommentarer inaktiverade.